Божествена литургија

25.12.2018 – вторник, свети Спиридон Тримитунски Чудотворец

„Радувај се, правило на архиереите, непоколеблива тврдино на Црквата, славо на православните, извору на чудеса, неисцрпна реко на љубовта, многусветол светилнику, инструменту на Светиот Дух, божествен уму, кроток и невин, украсен со вистинска простота, небесен човеку, земен ангелу, работнику на лозјето, близок пријателу на Христа. Него моли Го, да им даде голема милост на оние што тебе те почитуваат.“