Божествена литургија

14.11.2018 – среда,
свети бесребреници Козма и Дамјан и нивната мајка Теодотија; Свети Јаков Костурски.

Светилен:
„Откако примивте од Бога благодат за лекување, блажени бесребреници, вие лекувате болни и верно ги исцелувате сите кои приоѓаат кон вашиот божествен храм; затоа согласно и достојно го славиме вашиот чесен спомен!“