Достапен е за преземање вториот број од списанието „Млад богослов“

Со благослов на ректорот на Богословијата и по позитивните реакции поради возобновувањето на Млад богослов, кои всушност, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Агатангел ни ги пренесе, пред вас е списанието број 2.

Во очи Христовото Воскресение учениците при МПБ принесуваат уште една своерачна жртва – текстуални трудови, во слава на Бог – Пресвета Троица.

Посакувајќи ви пријатни мигови, поминати низ редовите што следуваат, ве поздравуваме со вечно радосните зборови: Христос Воскресна †, со надеж дека Господ Исус Христос ќе воскресне во нашите и ваши срца.

Уредникот

Кликнете тука за преземање на вториот број од списаниот „Млад богослов“ (.pdf, ~21 MB)