Активности

Чествување на патронатот на МПБ

На 06.12.2019, во предвечерието на празникот на најсветиот меѓу Охридските светии, светиот Климент Охридскиот Чудотворец, традиционално со вечерна богослужба во […]

Божествена литургија

26. 11. 2019г., денот во кој светата Црква го празнува споменот на св. Јован Златоуст, беше отслужена составената од него […]

Божествена литургија

12.11.2019 – ВТОРНИК Свети апостол Клеопа и светите мач. Зиновиј и Зиновија „Зар не гореа во нас срцата наши, кога […]