Во Господа се упокои проф. Петко Златески

Во блажено успение дај му Господи вечен покој на твојот раб Петко и направи споменот да му биде вечен!

Вечнаја памјат професоре, пејте Му на Бога сега на небесната Литургија!

Во Господа се упокои проф. Петко Златески