Божествена литургија

18. 09. 2018 -вторник
пророк Захариј и праведна Елисавета

„Не бој се, Захарија, зашто се услиша твојата молба и жена ти Елисавета ќе роди син, и ќе му ставиш име Јован. И ќе бидеш радосен и весел, и мнозина ќе се зарадуваат поради неговото раѓање.“ (Лука 1, 13 – 14)