Божествена литургија

04.09.2018 година – вторник, св.мч-ци Агатоник, Зотик, Зинон и др.; св. мч-чка Антуса

„Си нè искупил од клетвата на законот со Твојата чесна Крв; на крст прикован и со копје прободен, си подарил бесмртност на луѓето, Спасителу наш, слава Ти!“