Започна матурскиот испит

На ден 02.06.2018 година започна зрелосниот испит за матурантите при Богословијата. Матурскиот испит стартуваше со писмената работа, а во следните денови ќе се полага по стручните предмети. Овогодишен пратеник, претставник на САС на МПЦ, е проф. Д-р Дејан Борисов.