Литургија на Претходноосветени дарови

На 07.03/23.02 2018 г., третата среда од Великиот пост, за првпат во историјата на нашиот параклис беше отслужена Литургијата на Претходноосветените дарови. Бог, по молитвите на св. Климент да нѐ укрепи во подвигот на постот, за да воскреснеме заедно со Христа Господа за вечен живот во најсветлиот ден на Воскресението.