Започна матурскиот испит за 49. генерација матуранти

Со благослов на Митрополитот Повардарски г. Агатангел, ректор на МПБ “Свети Климент Охридски” отпочна полагањето на матурскиот испит за 49та генерација богослови. Пратеник на матурскиот испит со одлика на САС на МПЦ-OA e поставен Митрополитот Тетовски-гостиварски г. Јосиф. Учениците за писмениот дел можеа да изберат една од следниве теми:

1. Стариот – подготовка за Новиот завет
2. Прстувањето – најкраток пат за мир со Бога и луѓето
3. Педесет години возобновена автокефалност на Охридската Архиепископија на Македонска православна црква